Brachiosaurus Altithorax|Brachiosaurus Altithorax|Brachiosaurus Altithorax|Brachiosaurus Altithorax

Brachiosaurus Altithorax

familia

Família

sauropodomorfos

tiempo

Era

Jurásico tardío, hace 156 millones de años

On va viure?

USA(Colorado) , África(Tanzania), y Europa(Portugal)

dieta
https://dinosaurland.es/wp-content/uploads/2022/09/herviboros.svg
peso

Pes

800.00Kg

altura

Alçada

20m

largo

Longitud

23m

El seu nom significa llangardaix braç de tòrax profund. Va ser un dels dinosaures més alts i més grans. Amb les seves enormes potes davanteres i el seu llarg coll, podia alimentar-se a més alçada que gairebé tots els altres dinosaures. Tenia un crani gran, del qual sobresortia un gran bony. Aquesta característica barra òssia enmig del front servia per separar els dos orificis nasals

Coneix més sobre el Brachiosaurus

Una mirada al gegant gentil de l'era Mesozoica

El Brachiosaurus, el nom del qual ens evoca imatges de criatures majestuoses amb colls que rocen el cel, va ser sens dubte un dels gegants més impressionants que mai han caminat sobre la Terra. Aquest dinosaure, el nom del qual significa "lagart de braç de tòrax profund" a causa de les seves enormes potes davanteres i el seu profund tòrax, ha fascinat a generacions per la seva mida colossal i la seva naturalesa pacífica. Imagina't passejant pel vast i verd paisatge de Dinosaurland, a Porto Cristo (Mallorca), i trobar-te cara a cara amb aquesta meravella prehistòrica.

Un Enorme entre les copes dels arbres

El Brachiosaurus dominava els paisatges d'Amèrica del Nord, Europa, Àsia, i Àfrica amb una presència que només pot descriure's com monumental. Aquest dinosaure herbívor, amb un coll de 12 metres de longitud, no necessitava aixecar-se sobre les seves potes posteriors per alimentar-se de les copes dels arbres. Les seves potes davanteres, més llargues que les posteriors, li conferien una postura inclinada cap endavant, similar a la de les modernes girafes, permetent-li accedir a un bufet de fulles inassolible per altres dinosaures.

Legat que transcendeix el temps

La presència del Brachiosaurus en diversos continents ens parla del seu èxit evolutiu i adaptabilitat. Imaginar una manada de Brachiosaurus movent-se lentament a través dels paisatges de l'antiga Terra és un recordatori de la meravellosa diversitat de la vida que ha existit al nostre planeta. Aquest dinosaure no només és un testimoni de la magnificència de la natura, sinó que també serveix com un icona de la curiositat i l'admiració humana pel món natural.

 

Cor Gran

Una de les característiques més sorprenents del Brachiosaurus era el seu gran cor, potent i vital per bombear sang al seu cap elevat. Els científics especulen que, quan no estava menjant, aquest dinosaure podria portar el coll en posició horitzontal per afavorir la circulació. Fins i tot s'ha suggerit la possibilitat que tinguessin una mena de "segon cor" al coll per facilitar aquest bombeig, encara que aquesta teoria segueix sent objecte de debat entre els paleontòlegs.

Un Crani que Contava Històries

El crani del Brachiosaurus, gran i amb un distintiu bony al mig del front, no era només una característica física impressionant; també servia per separar els dos orificis nasals. Aquest detall no només ens parla de les seves adaptacions úniques, sinó que també ens convida a imaginar com seria aquest gegant, alimentant-se tranquil·lament entre la densa vegetació prehistòrica.

Visita'ns i Descobreix el Brachiosaurus

El Brachiosaurus, amb la seva impressionant alçada i la seva pacífica naturalesa herbívora, segueix sent un dels dinosaures més estimats i fascinants. El seu llegat, plasmat en els fòssils que hem descobert i en les històries que hem imaginat, continua inspirant a científics, somiadors i visitants del nostre parc. T'invitem a explorar el món d'aquests gegants prehistòrics i a deixar-te meravellar per la història que continuen explicant-nos, una que ens recorda la extraordinària saga de la vida al nostre planeta.

veure més dinosaures

Dryosaurus

Diplodocus

Pteranodon

Compsognathus

Tyrannosaurus Rex

Deinonychus

Desplaça cap amunt