03-Allosaurus

Allosaurus

familia

Família

teròpodes

tiempo

Era

Juràssic tardà, fa 150 milions d'anys

On va viure?

Colorado, Montana, Nou Mèxic, Oklahoma, Dakota del Sud, Utah, Wyoming.Europa (Portugal) i Àfrica

dieta
https://dinosaurland.es/wp-content/uploads/2022/09/ccarnivoros.svg
peso

Pes

2.000Kg

altura

Alçada

5m

largo

Longitud

11m

El seu nom significa llangardaix estrany. Era el depredador més gran d´Amèrica del Nord al Juràssic (abans que el Tyrannosaurus Rex arribàs al Cretaci). Era capaç d´obrir les seves mandíbules bastament per pegar grans mossegades amb totes les dents, i així arrabassava enormes bocins de carn. És possible que utilitzàs les tres grans ungles de les mans per agafar se al flanc de les seves preses.

Coneix més sobre Allosaurus

Us presentem a l'impressionant Allosaurus. Aquest depredador prehistòric no només va dominar la seva era, sinó que també ha capturat la nostra imaginació al cinema i la literatura.

El Allosaurus té com a nom científic Allosaurus fragilis  que significa "llangardaix estrany" fent referència a la seva columna vertebral única. L'Allosaurus era un membre destacat de la família dels teròpodes. Aquest grup inclou alguns dels més coneguts i temuts depredadors de l'era Mesozoica.

L'Allosaurus va ser descobert per primera vegada als Estats Units i va viure durant el període Juràssic tardà, fa aproximadament 150 milions d'anys, un període ple de gegants i meravelles naturals.

Amb una alçada de fins a 5 metres i una longitud que podia superar els 11 metres, el Allosaurus era un veritable gegant. El seu pes, arribant a les 2 tones, ho feia un caçador formidable i un espectacle impressionant.

Què mengen els Allosaurus?

Se sap que aquest dinosaure era carnívor i s'alimentava d'altres dinosaures o fins i tot carronya, encara que no es coneix gaire més sobre com caçaven, alguns paleontòlegs creuen que ho feien en grups, semblant als llops moderns. A més aquest dinosaure tenia una visió binocular, cosa que li permetia calcular millor la distància a la presa.

L'Allosaurus habitava en allò que avui dia coneixem com a Amèrica del nord, en regions que variaven des de densos boscos fins a àmplies planes el que facilitaria la caça de les seves preses. Aquest animal era capaç d'assolir velocitats de fins a 34 km/h, cosa que el feia ser un caçador formidable.

Característiques Allosaurus

Aquest dinosaure es caracteritzava pel gran crani ple de dents afilades, urpes poderoses i una cua musculosa que l'ajudava a mantenir l'equilibri i li proporcionava agilitat.

Els fòssils de l'Allosaurus, especialment el seu esquelet distintiu, han proporcionat una gran quantitat d'informació sobre la seva anatomia i el seu comportament. Aquestes restes han estat un tresor per als paleontòlegs.

El primer fòssil d'Allosaurus es va trobar a Colorado l'any 1877. Aquest espècimen va ser nomenat Marsh, encara que només en quedaven alguns fragments.

L'any 1879 es va trobar un Allosaurus més complet, encara que no es va arribar a examinar fins al 1903 després de la mort de l'investigador que va trobar les restes.

El 1991 un equip d'investigadors de la Universitat de Wyoming (Estats Units) va trobar un fòssil d'aquest dinosaure, que estava pràcticament intacte. L'any 1996, aquest mateix equip va descobrir 'Big Al Two', l'esquelet d'Allosaurus més ben conservat fins avui.

L'Allosaurus no és només un dinosaure fascinant per la seva grandària i poder, sinó també pel seu impacte a la nostra cultura i comprensió de la prehistòria. Aquest gegant del Juràssic continua sent un tema d'estudi i d'inspiració per a científics i aficionats per igual.

Si t'has quedat amb ganes de conèixer millor aquest teròpode hem de donar-te una bona notícia, a causa de la seva gran importància en l'era juràssica ho hem vist aparèixer en diferents sèries i pel·lícules, incloent Parc Juràssic o el documental Caminant amb Dinosaures.

A més si ens vens a veure'ns, podràs trobar-lo a la zona sud del nostre parc, creuant la nostra entrada a mà dreta.

Mapa del Parque | Allosaurus

veure més dinosaures

Dryosaurus

Diplodocus

Pteranodon

Compsognathus

Tyrannosaurus Rex

Deinonychus

Desplaça cap amunt